Burger z ovesných vloček a hub

pinit

Nemasové burgery nabízejí rozmanitost ve stravování. Existuje mnoho receptů, které kombinují různé suroviny, aby vznikl chuťově bohatý a vyvážený zážitek.

Nabízejí skvělé řešení pro ty, kteří z nejrůznějších důvodů chtějí svůj jídelníček odlehčit či zbavit živočišných produktů. Tyto burgery jsou často také bezlepkové a obsahují pouze rostlinné ingredience.

pinit
0 Přidat k oblíbeným
3 od 1 hlas

Burger z ovesných vloček a hub

Doba přípravy 30 mins Doba vaření 40 mins Celková doba 1 hod 10 min
Porce: 8
Vhodné období: Vhodné po celý rok

O receptu

Nemasové burgery se dají péct v troubě, ale mnohé také grilovat. Tento burger je tvořen v základu ovesnými vločkami a houbami.

Suroviny

Postup

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.

  2. Ovesné vločky, vlašské ořechy a lněné semínko smíchejte v míse a dejte stranou.

  3. V hrnci smíchejte vodu, tomatovou pastu a lahůdkové droždí. Přiveďte k varu. Touto směsí pak zalijte ovesné vločky, ořechy a lněné semínko, dobře promíchejte a nechejte máčet.

  4. Cibuly a nakrájené houby dejte do hrnce a začněte dusit. Podle potřeby podlejte trochou vody. Přidejte česnek, oregano, bazalku, petrželku a černý pepř. Dávejte pozor, aby se nic nepřipálilo. Duste, až houby změknou a vypaří se všechna tekutina.

  5. Ve velké míse dobře pro míchejte dušené houby s cibulkou, máčené ovesné vločky s ořechy a lněným semínkem a pokrájený mangold.

  6. Mokrýma rukama vytvarujte ze směsi osm burgříků o tloušťce cca 2 cm. Rozmístěte je na pečicí papír na plech. V troubě rozehřáté na 180 °C pečte 20 minut na jedné straně, pak placičky obraťte a pečte dalších 15-20 minut na druhé straně.

  7. Podávejte se svou oblíbenou oblohou v bulce. Nebo pokud se vyhýbáte běžnému pečivu, třeba s lilkem v tomatové omáčce se zeleninou.

Poznámky k receptu

Nebojte se počtu porcí, i když třeba vaříte jen pro dva. Burgery můžete zmrazit a mít kdykoliv při ruce.

Vlašské ořechy můžete nahradit 1/4 š mletého lněného semínka a budete mít burger zcela bez ořechů.

Vlastnosti: burger z ovesných vloček a hub