Krémová horká čokoláda bezmléčná

pinit

Ani se mi nechtělo do názvu napsat, co dodává této horké čokoládě její krémovost. Je to pouze pro lidi s otevřenou myslí. Rozhodně ale nepochybujte o tom, že výsledek je znamenitý.

Použijeme plodinu, kterou běžně nalezneme v našich samoobsluhách, ale většinou ji ignorujeme.

(Zdroj a inspirace: plantyou.com)

5 od 1 hlas

Krémová horká čokoláda bezmléčná

Doba přípravy 10 mins Celková doba 10 min
Porce: 2
Vhodné období: Vhodné po celý rok

Suroviny

Postup

  1. K přípravě této čokolády potřebujete vařenou nebo pečenou sladkou bramboru.

  2. Sladkou bramboru, datle, kakao a rostlinné mléko vložte do mixéru a rozmixujte do hladka.

    Pokud chcete horkou čokoládu sladší, přidejte datli.

  3. Přelijte do rendlíku odpovídající velikosti a tekutinu ohřejte.

Poznámky k receptu

Tento skvělý nápoj a dezert je dobré připravit, když vám zbyly uvařené nebo pečené sladké brambory.

obvykle přidám sladkou bramboru, když něco peču v troubě. Stačí bramboru rozpůlit a dužinou položit na pečicí papír na plech. Pečeme cca 40 minut na 180 °C. Uskladněná v lednici vydrží několik dní, a třeba na další šálek horké čokolády.

Skutečně použijte nepražené kakao. S běžným kakaovým práškem je výsledek podprůměrný.

Datle musí být bez pecek!

Použitým množstvím sladké brambory a rostlinného mléka si můžete hrát s výslednou hustotou nápoje.

Vlastnosti: krémové kakao se sladkou bramborou