Lilkové rolky s krémovou zeleninovou nádivkou

pinit

Pečené lilkové plátky naplněné hebkou zeleninovou nádivkou ze zeleného hrášku a tofu

Někdo má lilek rád, druhý nikoliv. Třetí jenom v určité úpravě. Nakrájený na kolečka a upečený v troubě slouží jako chutná, nízkokalorická a nízkosacharidová příloha k jakémukoliv jídlu.

V kundaliní józe je lilek doporučován jako nanejvýše vhodná zelenina pro ženy. Udržuje v rovnováze její hormonální soustavu i apetit. (The Ancient Art of Self-Healing, Yogi Bhajan)

pinit
0 Přidat k oblíbeným

Lilkové rolky s krémovou zeleninovou nádivkou

Doba přípravy 20 mins Doba vaření 40 mins Celková doba 1 hod
Porce: 4
Vhodné období: Podzim

Suroviny

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.

  2. Lilek nakrájený podélně na tenké plátky rozložte na plech na pečicí papír a pečte po dobu cca 15 minut nebo do chvíle, kdy jsou plátky měkké a dají se stočit to ruličky.

  3. Dvě až tři polévkové lžíce vody rozehřejte ve velké pánvi a do měkka orestujte papriku, cibuli, mrkev a česnek. Nakonec přidejte špenát a nechejte zavadnout. Směs dejte stranou.

  4. V robotu zpracujte zelený hrášek, tofu, vodu, bazalku, oregano a černý pepř na jemnou hmotu.

  5. Asi 1/4 šálku tomatové omáčky rozetřete na dno pečicí nádoby. 

  6. Přibližně dvě polévkové lžíce krémové směsi s edemame umístěte doprostřed změklého plátku lilku. Plátek zatočte a položte do pečicí nádoby. Takto zpracujte všechny plátky.

  7. Zarolované plátky lilku potřete směsí restované zeleniny a nakonec zalijte zbytkem tomatové omáčky.

  8. Pečte 20 až 30 minut.

Vlastnosti: rolky z lilku, zeleninová nádivka