Podle Yogi Bhajana je lilek „nejvíce sexy“ zeleninou pro ženy. Mimo jiné napomáhá pravidelné menstruaci.
Těstíčko obsahuje spoustu koření, jak je typické pro indickou kuchyni.
(Zdroj: Foods for Health and Healing, Yogi Bhajan)
0
Přidat k oblíbeným
Lilková pakora
Suroviny
Postup
-
Lilek nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm.
-
Všechno koření a namelte v mlýnku na kávu.
-
Koření smíchejte s cizrnovou moukou. Přidejte cibulové pyré a rostlinné mléko a zpracujte na hladké, hustší těsto tak, aby tam nezůstaly žádné hrudky.
-
Lilkové plátky obalte z obou stran v těstíčku a položte na plech na pečicí papír.
-
Pečte ve vyhřáté troubě 10-15 minut na jedné straně. Pak plátky obraťte a pečte do zlatova na druhé straně.
-
Podávejte třeba s čatný.