Lilková pakora

pinit

Podle Yogi Bhajana je lilek „nejvíce sexy“ zeleninou pro ženy. Mimo jiné napomáhá pravidelné menstruaci.

Těstíčko obsahuje spoustu koření, jak je typické pro indickou kuchyni.

(Zdroj: Foods for Health and Healing, Yogi Bhajan)

pinit
0 Přidat k oblíbeným

Lilková pakora

Doba přípravy 10 mins Doba vaření 25 mins Celková doba 35 min
Teplota přípravy: 180  °C Porce: 2
Vhodné období: Zima

Suroviny

Postup

  1. Lilek nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm.

  2. Všechno koření a namelte v mlýnku na kávu.

  3. Koření smíchejte s cizrnovou moukou. Přidejte cibulové pyré a rostlinné mléko a zpracujte na hladké, hustší těsto tak, aby tam nezůstaly žádné hrudky.

  4. Lilkové plátky obalte z obou stran v těstíčku a položte na plech na pečicí papír.

  5. Pečte ve vyhřáté troubě 10-15 minut na jedné straně. Pak plátky obraťte a pečte do zlatova na druhé straně.

  6. Podávejte třeba s čatný.

Vlastnosti: pakora z lilku