Pečené lilkové plátky naplněné hebkou zeleninovou nádivkou ze zeleného hrášku a tofu
Někdo má lilek rád, druhý nikoliv. Třetí jenom v určité úpravě. Nakrájený na kolečka a upečený v troubě slouží jako chutná, nízkokalorická a nízkosacharidová příloha k jakémukoliv jídlu.
V kundaliní józe je lilek doporučován jako nanejvýše vhodná zelenina pro ženy. Udržuje v rovnováze její hormonální soustavu i apetit. (The Ancient Art of Self-Healing, Yogi Bhajan)
Lilkové rolky s krémovou zeleninovou nádivkou
Suroviny
Postup
-
Předehřejte troubu na 180 °C.
-
Lilek nakrájený podélně na tenké plátky rozložte na plech na pečicí papír a pečte po dobu cca 15 minut nebo do chvíle, kdy jsou plátky měkké a dají se stočit to ruličky.
-
Dvě až tři polévkové lžíce vody rozehřejte ve velké pánvi a do měkka orestujte papriku, cibuli, mrkev a česnek. Nakonec přidejte špenát a nechejte zavadnout. Směs dejte stranou.
-
V robotu zpracujte zelený hrášek, tofu, vodu, bazalku, oregano a černý pepř na jemnou hmotu.
-
Asi 1/4 šálku tomatové omáčky rozetřete na dno pečicí nádoby.
-
Přibližně dvě polévkové lžíce krémové směsi s edemame umístěte doprostřed změklého plátku lilku. Plátek zatočte a položte do pečicí nádoby. Takto zpracujte všechny plátky.
-
Zarolované plátky lilku potřete směsí restované zeleniny a nakonec zalijte zbytkem tomatové omáčky.
-
Pečte 20 až 30 minut.