Ani se mi nechtělo do názvu napsat, co dodává této horké čokoládě její krémovost. Je to pouze pro lidi s otevřenou myslí. Rozhodně ale nepochybujte o tom, že výsledek je znamenitý.
Použijeme plodinu, kterou běžně nalezneme v našich samoobsluhách, ale většinou ji ignorujeme.
(Zdroj a inspirace: plantyou.com)
Krémová horká čokoláda bezmléčná
Suroviny
Postup
-
K přípravě této čokolády potřebujete vařenou nebo pečenou sladkou bramboru.
-
Sladkou bramboru, datle, kakao a rostlinné mléko vložte do mixéru a rozmixujte do hladka.
Pokud chcete horkou čokoládu sladší, přidejte datli.
-
Přelijte do rendlíku odpovídající velikosti a tekutinu ohřejte.
Poznámky k receptu
Tento skvělý nápoj a dezert je dobré připravit, když vám zbyly uvařené nebo pečené sladké brambory.
Já obvykle přidám sladkou bramboru, když něco peču v troubě. Stačí bramboru rozpůlit a dužinou položit na pečicí papír na plech. Pečeme cca 40 minut na 180 °C. Uskladněná v lednici vydrží několik dní, a třeba na další šálek horké čokolády.
Skutečně použijte nepražené kakao. S běžným kakaovým práškem je výsledek podprůměrný.
Datle musí být bez pecek!
Použitým množstvím sladké brambory a rostlinného mléka si můžete hrát s výslednou hustotou nápoje.