Polévka z červené čočky s citrónem

pinit

Červená čočka se vaří vcelku rychle. Není třeba ji předem máčet. Proto se dobře hodí právě do polévek.

pinit
0 Přidat k oblíbeným

Polévka z červené čočky s citrónem

Doba přípravy 5 min Doba vaření 35 min Celková doba 40 min
Porce: 4
Vhodné období: Vhodné po celý rok

O receptu

Jednoduchá, rychlá a chutná polévka. Skvělá jako lehká večeře. Citrónová šťáva přidaná na konci celkově zvýrazní její chuť.

Můžete přidat sezónní zeleninu podle chuti.

Suroviny

Postup

  1. Mrkev, řapíkatý celer, červenou čočku, mletý koriandr a římský kmín dejte do hrnce spolu se zeleninovým vývarem a přiveďte k varu.

  2. Přikryjte poklicí a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Cuketu přidejte později a vařte ještě 10 minut, aby se úplně nerozvařila.

  3. V robotu či mixéru rozmixujte 1 šálek vývaru, kešu a citrónovou šťávu. Rozmixovanou směs vraťte do hrnce. 

    Místo kešu ořechů můžete použít kešu máslo, pak nemusíte mixovat. Nebo ořechy zcela vynechat a polévku pouze dochutit citrónovou šťávou.

  4. Přidejte také špenát a krátce povařte.

  5. Ochuťte černým pepřem a ozdobte hladkolistou petrželkou.

Poznámky k receptu

Pokud chcete polévku zcela bez tuku, vynechejte oříšky kešu a na konci ochuťte pouze citrónovou šťávou.

Místo špenátu můžete použít i jinou tmavou listovou zeleninu, třeba mangold.

Vlastnosti: polévka z červené čočky

Leave a Comment

Mohlo by se vám líbit...