Ovesná kaše s kurkumou

pinit

Ovesnou kaši známe většinou ve sladké úpravě. Je však skvělá i ve slané verzi.

Doba přípravy 5 mins Doba vaření 20 mins Doba stání 5 mins Celková doba 30 min
Porce: 2
Vhodné období: Vhodné po celý rok

Suroviny

Postup

  1. Orestujte cibulku, bez oleje, pouze na správně rozpálené pánvičce nebo na trošce vody.

  2. Přidejte houby a duste, až houby změknou. Dávejte pozor, aby se cibulka a houby nepřipálily.

  3. V hrnci smíchejte směs cibule a hub spolu se všemi ostatními surovinami, vyjma špenátu. Přiveďte k varu, pak vařte na mírném ohni. Občas promíchejte, až se vstřebá všechna voda a ovesné vločky nabydou krémové konzistence. (Přibližně 20 minut.)

  4. Vmíchejte špenát. Sejměte z plotny, přikryjte hrnec pokličkou a nechejte chvíli stát, až špenát změkne.

Vlastnosti: slaná ovesná kaše