Jako-vajíčkový salát z cizrny

pinit

Manžel nemá rád, když se veganské či vegetariánské jídlo připodobňuje něčemu masotariánskému – jako třeba sójové maso, veganská svíčková apod. Já to také nepotřebuji. Tudíž přijměte malou a bezvýznamnou omluvu za název receptu 🙂 Určitě jich na webu naleznete více.

V receptu se využívá hummus. Ten si můžete připravit sami jako domácí hummus. Ale nevyčítejte si ani, když si koupíte již předem připravený.

Cizrna je snadno dostupná luštěnina. Skvěle chutná a má mnohostranné využití. Dají se z ní dělat i sladké pokrmy, kde neznalí cizrnu ani nevytuší. Trochu o historii cizrny se dozvíte v receptu Cizrna s květákem.

Další recepty s cizrnou.

pinit
0 Přidat k oblíbeným

Jako-vajíčkový salát z cizrny

Obtížnost: Pro začátečníky Doba přípravy 10 mins Celková doba 10 min
Porce: 4
Vhodné období: Vhodné po celý rok

Ingredience

Postup

  1. Cizrnu zbavenou vody dáme do mísy a nahrubo rozmělníme vidličkou nebo mačkadlem na brambory.

  1. Přidáme všechny zbývající suroviny a dobře promícháme.

  1. Nakonec vmícháme hummus.

    Jeho množství určuje, nakolik bude výsledný salát krémový.

    Hummus můžeme zředit 1-2 lžícemi vody.

  1. Podáváme na celozrnném chlebu, salátu nebo třeba s přílohou zeleniny (paprika, řapíkatý celer, mrkev apod.).

Vlastnosti: hummus, cizrna, salát, rychlé jídlo