Hummus skvěle chutná a má spoustu využití. Můžete jej použít třeba jako zdravou majonézu na sendviče, jako formu dipu nebo základ do dresinků.
Hummus můžete ochutit třeba sušenými rajčaty, bazalkou a další zeleninou či bylinkami.
Jako svačinka skvěle chutná s mrkví nakrájenou podélně na delší špalíčky, kterými ho můžeme rovnou nabírat jako lžičkou.
Domácí hummus – základní recept
Suroviny
Postup
-
Předem uvařenou cizrnu vložte spolu s česnekem do mixéru či kuchyňského robotu. Zpracujte do jemné konsistence.
Pokud se vám nechce cizrnu předem vařit, použijte konzervovanou.
-
Přidejte mandlové mléko a citronovou šťávu. Zapracujte do směsi.
-
Ochuťte solí a pepřem.
Poznámky k receptu
Při podávání ozdobte hummus sladkou paprikou.
Připravte si hummus ve větším množství a uložte v lednici. Určitě přijde vhod jako vstupní surovina do jiných receptů nebo rychlá svačina třeba na cesty.