Domácí hummus – základní recept

pinit

Hummus skvěle chutná a má spoustu využití. Můžete jej použít třeba jako zdravou majonézu na sendviče, jako formu dipu nebo základ do dresinků.

Hummus můžete ochutit třeba sušenými rajčaty, bazalkou a další zeleninou či bylinkami.

Jako svačinka skvěle chutná s mrkví nakrájenou podélně na delší špalíčky, kterými ho můžeme rovnou nabírat jako lžičkou.

Domácí hummus – základní recept

Obtížnost: Pro začátečníky Doba přípravy 10 mins Celková doba 10 min
Porce: 4

Suroviny

Postup

  1. Předem uvařenou cizrnu vložte spolu s česnekem do mixéru či kuchyňského robotu. Zpracujte do jemné konsistence. 

    Pokud se vám nechce cizrnu předem vařit, použijte konzervovanou.
  1. Přidejte mandlové mléko a citronovou šťávu. Zapracujte do směsi.

  1. Ochuťte solí a pepřem.

Poznámky k receptu

Při podávání ozdobte hummus sladkou paprikou.

Připravte si hummus ve větším množství a uložte v lednici. Určitě přijde vhod jako vstupní surovina do jiných receptů nebo rychlá svačina třeba na cesty.

Vlastnosti: hummus, cizrna