Manžel nemá rád, když se veganské či vegetariánské jídlo připodobňuje něčemu masotariánskému – jako třeba sójové maso, veganská svíčková apod. Já to také nepotřebuji. Tudíž přijměte malou a bezvýznamnou omluvu za název receptu 🙂 Určitě jich na webu naleznete více.
V receptu se využívá hummus. Ten si můžete připravit sami jako domácí hummus. Ale nevyčítejte si ani, když si koupíte již předem připravený.
Cizrna je snadno dostupná luštěnina. Skvěle chutná a má mnohostranné využití. Dají se z ní dělat i sladké pokrmy, kde neznalí cizrnu ani nevytuší. Trochu o historii cizrny se dozvíte v receptu Cizrna s květákem.
Jako-vajíčkový salát z cizrny
Ingredience
Postup
-
Cizrnu zbavenou vody dáme do mísy a nahrubo rozmělníme vidličkou nebo mačkadlem na brambory.
-
Přidáme všechny zbývající suroviny a dobře promícháme.
-
Nakonec vmícháme hummus.
Jeho množství určuje, nakolik bude výsledný salát krémový.
Hummus můžeme zředit 1-2 lžícemi vody.
-
Podáváme na celozrnném chlebu, salátu nebo třeba s přílohou zeleniny (paprika, řapíkatý celer, mrkev apod.).