Volby tisku:

Lilková pakora

Podle Yogi Bhajana je lilek „nejvíce sexy“ zeleninou pro ženy. Mimo jiné napomáhá pravidelné menstruaci.

Těstíčko obsahuje spoustu koření, jak je typické pro indickou kuchyni.

(Zdroj: Foods for Health and Healing, Yogi Bhajan)

Způsob přípravy
Kuchyně
Čas
Doba přípravy: 10 mins Doba vaření: 25 mins Celková doba: 35 min
Teplota přípravy 180  °C
Porce 2
Vhodné období Zima
Suroviny
  • 1 ks lilek
  • 2 š cizrnová mouka
  • 1 plž kmín
  • 1 člž kardamom (semínka)
  • 1/2 člž skořice (mletá)
  • 2 člž kurkuma
  • sůl (podle chuti)
  • 1 člž černý pepř
  • 1ú2 člž hřebíček
  • 1/2 š rostlinné mléko
  • 3/4 š cibule (rozmixované jako pyré)
  • 1/3 š voda
  • 1/4 š med
Postup
  1. Lilek nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm.

  2. Všechno koření a namelte v mlýnku na kávu.

  3. Koření smíchejte s cizrnovou moukou. Přidejte cibulové pyré a rostlinné mléko a zpracujte na hladké, hustší těsto tak, aby tam nezůstaly žádné hrudky.

  4. Lilkové plátky obalte z obou stran v těstíčku a položte na plech na pečicí papír.

  5. Pečte ve vyhřáté troubě 10-15 minut na jedné straně. Pak plátky obraťte a pečte do zlatova na druhé straně.

  6. Podávejte třeba s čatný.

Vlastnosti: pakora z lilku