Jednoduchá, rychlá a chutná polévka. Skvělá jako lehká večeře. Citrónová šťáva přidaná na konci celkově zvýrazní její chuť.Můžete přidat sezónní zeleninu podle chuti.
Přikryjte poklicí a vařte na mírném ohni asi 20 minut. Cuketu přidejte později a vařte ještě 10 minut, aby se úplně nerozvařila.
V robotu či mixéru rozmixujte 1 šálek vývaru, kešu a citrónovou šťávu. Rozmixovanou směs vraťte do hrnce. Místo kešu ořechů můžete použít kešu máslo, pak nemusíte mixovat. Nebo ořechy zcela vynechat a polévku pouze dochutit citrónovou šťávou.
Přidejte také špenát a krátce povařte.
Ochuťte černým pepřem a ozdobte hladkolistou petrželkou.
Poznámky k receptu
Pokud chcete polévku zcela bez tuku, vynechejte oříšky kešu a na konci ochuťte pouze citrónovou šťávou.Místo špenátu můžete použít i jinou tmavou listovou zeleninu, třeba mangold.