Předehřejte troubu na 180 °C.
Lilek nakrájený podélně na tenké plátky rozložte na plech na pečicí papír a pečte po dobu cca 15 minut nebo do chvíle, kdy jsou plátky měkké a dají se stočit to ruličky.
Dvě až tři polévkové lžíce vody rozehřejte ve velké pánvi a do měkka orestujte papriku, cibuli, mrkev a česnek. Nakonec přidejte špenát a nechejte zavadnout. Směs dejte stranou.
V robotu zpracujte zelený hrášek, tofu, vodu, bazalku, oregano a černý pepř na jemnou hmotu.
Asi 1/4 šálku tomatové omáčky rozetřete na dno pečicí nádoby.
Přibližně dvě polévkové lžíce krémové směsi s edemame umístěte doprostřed změklého plátku lilku. Plátek zatočte a položte do pečicí nádoby. Takto zpracujte všechny plátky.
Zarolované plátky lilku potřete směsí restované zeleniny a nakonec zalijte zbytkem tomatové omáčky.
Pečte 20 až 30 minut.