K přípravě této čokolády potřebujete vařenou nebo pečenou sladkou bramboru.
Sladkou bramboru, datle, kakao a rostlinné mléko vložte do mixéru a rozmixujte do hladka.Pokud chcete horkou čokoládu sladší, přidejte datli.
Přelijte do rendlíku odpovídající velikosti a tekutinu ohřejte.
Poznámky k receptu
Tento skvělý nápoj a dezert je dobré připravit, když vám zbyly uvařené nebo pečené sladké brambory.Já obvykle přidám sladkou bramboru, když něco peču v troubě. Stačí bramboru rozpůlit a dužinou položit na pečicí papír na plech. Pečeme cca 40 minut na 180 °C. Uskladněná v lednici vydrží několik dní, a třeba na další šálek horké čokolády.Skutečně použijte nepražené kakao. S běžným kakaovým práškem je výsledek podprůměrný.Datle musí být bez pecek!Použitým množstvím sladké brambory a rostlinného mléka si můžete hrát s výslednou hustotou nápoje.