Volby tisku:

Jako-vajíčkový salát z cizrny

Manžel nemá rád, když se veganské či vegetariánské jídlo připodobňuje něčemu masotariánskému - jako třeba sójové maso, veganská svíčková apod. Já to také nepotřebuji. Tudíž přijměte malou a bezvýznamnou omluvu za název receptu :-) Určitě jich na webu naleznete více.

V receptu se využívá hummus. Ten si můžete připravit sami jako domácí hummus. Ale nevyčítejte si ani, když si koupíte již předem připravený.

Cizrna je snadno dostupná luštěnina. Skvěle chutná a má mnohostranné využití. Dají se z ní dělat i sladké pokrmy, kde neznalí cizrnu ani nevytuší. Trochu o historii cizrny se dozvíte v receptu Cizrna s květákem.

Další recepty s cizrnou.

Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Doba přípravy: 10 mins Celková doba: 10 min
Porce 4
Vhodné období Vhodné po celý rok
Ingredience
  • 1 š cizrna (vařená)
  • 1/4 š hummus
  • 1 plž hořčice (žlutá)
  • 1/2 š řapíkatý celer (nakrájený na plátky)
  • 1/2 š mrkev (nakrájená na kostky)
  • 1/3 š jarní cibulka (nakrájená)
  • sůl a pepř (dle chuti)
  • špetka sušený česnek
  • citronová šťáva (dle chuti)
  • sladká n. uzená paprika (na ozdobu)
Postup
  1. Cizrnu zbavenou vody dáme do mísy a nahrubo rozmělníme vidličkou nebo mačkadlem na brambory.

  2. Přidáme všechny zbývající suroviny a dobře promícháme.

  3. Nakonec vmícháme hummus.

    Jeho množství určuje, nakolik bude výsledný salát krémový.

    Hummus můžeme zředit 1-2 lžícemi vody.

  4. Podáváme na celozrnném chlebu, salátu nebo třeba s přílohou zeleniny (paprika, řapíkatý celer, mrkev apod.).

Vlastnosti: hummus, cizrna, salát, rychlé jídlo
Zobrazit recept na webu https://jimezive.cz/vsechny-recepty/jako-vajickovy-salat-z-cizrny/