Volby tisku:

Ovesná kaše s kurkumou

Ovesnou kaši známe většinou ve sladké úpravě. Je však skvělá i ve slané verzi.

Čas
Doba přípravy: 5 mins Doba vaření: 20 mins Doba stání: 5 mins Celková doba: 30 min
Porce 2
Vhodné období Vhodné po celý rok
Suroviny
  • 1 cibule (malá)
  • 1 šálek houby
  • 1 šálek ovesné vločky
  • 2 šálek zeleninový vývar
  • 1 šálek sojové mléko (neslazené)
  • 2 polévková lžíce lahůdkové droždí
  • 2 špetka kurkuma
  • černý pepř (dle chuti)
  • 1 špetka kajenský pepř
  • sušená rajčata (namočená, nakrájená, dle chuti)
  • 2 šálek mladý špenát
Postup
  1. Orestujte cibulku, bez oleje, pouze na správně rozpálené pánvičce nebo na trošce vody.

  2. Přidejte houby a duste, až houby změknou. Dávejte pozor, aby se cibulka a houby nepřipálily.

  3. V hrnci smíchejte směs cibule a hub spolu se všemi ostatními surovinami, vyjma špenátu. Přiveďte k varu, pak vařte na mírném ohni. Občas promíchejte, až se vstřebá všechna voda a ovesné vločky nabydou krémové konzistence. (Přibližně 20 minut.)

  4. Vmíchejte špenát. Sejměte z plotny, přikryjte hrnec pokličkou a nechejte chvíli stát, až špenát změkne.

Vlastnosti: slaná ovesná kaše
Zobrazit recept na webu https://jimezive.cz/vsechny-recepty/ovesna-kase-s-kurkumou/